Матеріально-технічна база коледжу

Відокремлений структурний підрозділ “Закарпатський лісотехнічний фаховий коледж Національного лісотехнічного університету України” заснований на загальнодержавній формі власності.

Загальна площа будівель становить близько 16 тис.кв.м., навчальний корпус має площу 10 тис. кв. м.

Для проведення навчально-виховного процесу, забезпечення культурно-побутових потреб студентів у коледжі є 40 кабінетів і лабораторій,

методичний кабінет, спортивна зала, актова зала, навчально-виробничі майстерні, розсадник,

навчально-виробниче лісництво, дендрарій.

У навчально-виробничому лісництві проводиться комплекс робіт із лісового господарства, лісозаготівлі та виконується робота по первинній переробці деревини. Площа лісів, закріплених за лісництвом коледжу, складає 3613,6 га, в тому числі  310,2 га займають ліси першої групи.

 Ведеться робота з комп’ютеризації управління навчально-виховним процесом, створено три комп’ютерні класи. Студенти та викладачі навчального закладу мають змогу користуватися послугами мережі Інтернет.

Обладнано клас технічних засобів навчання мультимедійною технікою: цифровими фото- та відеокамерою, відеоплеєром, телевізором,  мультимедійним проектором. Коледж у достатній мірі забезпечений оргтехнікою.

Навчально-виробничі майстерні забезпечують проведення навчальних практик з усіх спеціальностей та випуск деяких видів продукції. Для цього в них обладнано цехи і відділення: слюсарне, механічне, ковальсько-зварювальне, поточного ремонту двигунів, акумуляторне, інструментальне, машинно-заготівельне, облицювання щитових деталей, повторної машинної обробки, оздоблювальне, складальне, сушильне для лісоматеріалів.

 Студенти, які потребують, можуть проживати в гуртожитку, що знаходиться поряд із навчальним корпусом. Кімнати розраховані на проживання в них  2-3 студентів.

Студенти мають можливість харчуватися в їдальні, яка знаходиться в навчальному корпусі.

Заняття фізичною культурою проводяться у спортивному залі площею 530 м2 та стадіоні «Карпати», який розташований поряд з коледжем.

Розвитку духовності викладачів та студентів сприяє каплиця Віри, Надії, Любові та їх матері Софії, побудована і освячена у 2010 році на території Закарпатського лісотехнічного фахового коледжу.

В умовах воєнного стану важливим завданням є створення безпечних умов для студентів і працівників коледжу. Захисне укриття обладнане згідно вимог і відповідає чинним нормативним актам.