Тиждень екологічних дисциплін

Тиждень екологічних дисциплін 2024

Щорічно в Закарпатському лісотехнічному фаховому коледжі проводиться тиждень екологічних дисциплін.
Цього року викладачами комісії та студентами екологами створена фотозона “Живи еко”.
Дуже цікавим для студентів видався екологічний квест та екскурсії цікавими локаціями м. Хуст. Ну і, як завжди,  екологи взяли участь в озелененні території коледжу.


Тиждень екологічних дисциплін 2023

6 квітня 2023 року відбулася конференція на тему: «Вільний Свидовець». Головна мета заходу – вивчення впливу будівництва курорту «Свидовець» на довкілля.

Студенти спеціальності «Екологія та охорона навколишнього середовища» підготували презентацію, в якій чітко окреслений негативний вплив планової діяльності на екосистеми та загрози, які постануть перед мешканцями прилеглих територій.

Здобувачі освіти під час дискусії оцінили екологічні наслідки планової діяльності та сформували об’єктивні науково-обґрунтовані прогнози антропогенної трансформації унікальних природних об’єктів Закарпатської області.

Проведений захід дав можливість здобувачам освіти та запрошеним представникам адміністрації коледжу дізнатись про перспективи і екологічні ризики планової діяльності. Важливим є участь громадськості в реалізації будівництва мегакурорту та усвідомлення, того, що успіх і перемога залежить від кожного з нас!

Також увагу присутніх було зосереджено на тому, що сьогодні в умовах воєнних дій, стан природно-заповідного фонду України знаходиться в критичному стані. 27% заповідних територій уражено війною. Беззаперечним залишається факт, що природно-заповідний фонд України потрібно розширювати. Громадські організації виступають за включення Свидовця до складу ПЗФ, а саме – створення заказника «Вільний Свидовець».

Результатом заходу стало бажання студентів підписати петицію та взяти участь у конкурсі на краще есе  – «Вільний Свидовець».


Студенти спеціальності «Екологія» провели екологічний турнір та були поділені на три команди: «Екологічний патруль», «Пантера» та «Байрактар». 

Учасники мали змогу продемонструвати високий рівень знань, набутий в коледжі. Програма заходу, яку підготували викладачі екологічних дисциплін була насичена наочними матеріалами, де студенти давали відповіді на поставлені перед ними запитання. Учасники брейн-рингу завзято змагалися задля перемоги. Не залишилися осторонь і глядачі. Перемогу в інтелектуальному змаганні вибороли команди  «Екологічний патруль» (група ЕНС-1, ЕНС-4) та «Пантера»(група ЕНС-2, ЕНС-3), які показали високий рівень знань з природничих наук. Команди учасників гри отримали нові знання, позитивні емоції та були нагороджені грамотами та призами.

В запеклій боротьбі друге місце зайняла команда «Байрактар» (група ЕНС-1, ЕНС-4).

Команди-призери та всі учасники турніру отримали грамоти від голови ЦК Світлани Солдатенко. Окрім грамот важливим результатом стало відчуття командного духу, впевненості у своїх силах і здібностях та належності до потужної спільноти Закарпатського лісотехнічного фахового коледжу.


Одна з світових проблем людства – екологічна. Студенти Закарпатського лісотехнічного фахового коледжу дбають про довкілля. 

За ініціативи студентської ради та підтримки адміністрації закладу проведено загальноколеджівський захід – Екодень.

Студенти поєднали корисне з приємним. Після прибирання території показали свою спортивну майстерність, продемонстрували свої кулінарні здібності. Переможці були відзначені грамотами. Екологічна акція вдалася. Бережімо нашу природу!


Завершальною частиною тижня екологічних дисциплін стала акція «Чисте довкілля» за участю студентів і викладачів коледжу та оформлення тематичного стенду «Воєнні злочини проти довкілля в Україні».